Startti yhdessä hyvään tulevaisuuteen

Suomi 100 -juhlavuoden kunniaksi LUMA-keskus Suomi -verkosto yhteistyötahoineen käynnistää uusien opetussuunnitelmien mukaisten monialaisten oppimiskokonaisuuksien toteuttamista tukevan StarT-toimintamallin. StarT on suunnattu varhaiskasvatuksesta toiselle asteelle.

Toiminnan tueksi tarjotaan maksutta satoja materiaaleja ja vinkkejä avoimessa StarT-materiaalipankissa (klikkaa Kirjaudu vierailijana).

Oppimisyhteisöissä projektimaista opiskelua toteuttavat lapsista ja nuorista koostuvat tiimit. Ne voivat olla pienempiä tai suurempia tutkimuksia, liikkuvan lelun kehittämistä, robottiohjelmointia, pelin toteuttamista, tiedeteatteriesitys, animaatio tai vaikka musikaali. Projektien aiheet ovat vapaasti valittavissa. Ainoana vaatimuksena on yhteys ainakin johonkin LUMA-aineeseen sekä StarTin lukuvuoden 2016-2017 teemoihin.

Projektit raportoidaan sähköisesti StarTiin. Raportissa täytetään kevyt verkkolomake, jossa kuvaillaan hyvin lyhyesti projekti ja sen toteuttanut tiimi. Raporttiin liitetään tiimin tiivis projektipäiväkirja, joka voi olla esim. teksti, kuvakollaasi tai video. Lisäksi raporttiin liitetään max. 3 min. video, jossa tiimi kuvailee projektin tuloksen tai luomuksen.

Lasten ja nuorten tähtitiimejä ja oppimisyhteisöjen hyviä käytänteitä palkitaan raha- ja elämyspalkinnoilla StarT-festareilla, joita järjestetään keväällä kymmenen eri puolilla Suomea. Festareille saavat kutsun verkkoraporttien perusteella tuomariston kiinnostavimmiksi valitsemat tähtitiimien projektit ja oppimisyhteisöjen hyvät StarT-käytänteet. Festareilta parhaat pääsevät vielä palkittaviksi kansalliseen StarT-gaalaan. Lisäksi palkitaan StarT-lähettiläitä ja StarT:issa aktiivisimpia kuntia.

Suuren kysynnän vuoksi ilmoittautumisaikaa on jatkettu 15.12.2016 asti!

Ilmoita oppimisyhteisösi lukuvuodeksi 2016-2017 mukaan 15.12.2016 mennessä »

StarT jatkuu myös tulevina lukuvuosina.Mistä StarT:issa on kyse? Katso video

StarT:in esittelydiat

StarT:issa Star tarkoittaa, että jokainen lapsi tai nuori voi olla tähti omassa tähtitiimissään, ja T tarkoittaa mm. tulevaisuuden tekijöitä, tiedettä, teknologiaa, tutkimusta, taidetta, taitoa, tahtoa, terveyttä, tunnetta ja tiimityötä.Ajankohtaista

Ilmoita oman oppimisyhteisösi StarT-päivän ajankohta

Haluamme tietää, missä ja milloin oppimisyhteisöissä esitellään kiinnostavia projekteja. Ilmoita oman oppimisyhteisösi StarT-päivän ajankohta 15.12.2016 mennessä. Huomaathan, että StarT-päivä tulisi olla ennen raportoinnin sulkeutumista. Raportointi aukeaa tammikuussa ja sulkeutuu 26.2.2017.

Ilmoita StarT-päivän ajankohta »

StarT-klinikka neuvoo ja tukee

Tarvitsetko neuvoja StarTin toteuttamiseen? Vai haluaisitko vaihtaa ajatuksia suunnitelmistasi? StarT-klinikka neuvoo ja auttaa pienissä ja suurissa pulmissa. Klinikka toimii Skypen kautta, joten voit ottaa osaa juuri sieltä, mistä se helpoiten käy! Katso aikataulut ja linkki Skype-keskusteluun

StarT-klinikka

Satojen vinkkien StarT-materiaalipankki projektioppimisen tueksi

StarT avaa kaikille iloksi ja hyödyksi tukimateriaalit, joissa on satoja vinkkejä projektioppimisen aloittamiseksi. Lisäksi tukimateriaaleissa on tietoa projektien toteuttamisesta yleisellä tasolla, arvioinnista sekä ilmiölähtöisyydestä ja eheyttämisestä. Tutustu materiaaleihin kirjautumalla sisään vierailijana.


Muistathan kuitenkin ilmoittautua mukaan 15.12. mennessä!

Ilmoittaudu »


Tulossa: Suomen lippu -kisa kunnille vuonna 2017

Itsenäisyyden juhlavuonna 2017 StarT haastaa kaikki Suomen kunnat mukaan Suomen lippu -kisaan. Tarkoituksena on, että kunnassa toteutetaan jollakin tavalla äärimmäinne Suomen lippu, esimerkiksi modernia teknologiaa hyödyntäen. Kilpailutyöt lähetetään valokuvana/videona StarT-verkkosivustolla julkaistavaksi 3.12.2017. Lisätietoja tulossa alkuvuodesta 2017.


Yhteistyökumppanit tähän mennessä

Yhteistyöyritykset tähän mennessä